Hvilke typer af erhvervslokaler passer bedst til din virksomhed?

Når man som virksomhed står over for en beslutning om at flytte i nye erhvervslokaler, er der et hav af muligheder at vælge imellem. En af de mange beslutninger, man skal træffe, er at vælge den rette type af erhvervslokaler, som passer bedst til virksomheden. Men hvordan finder man ud af, hvilken type af erhvervslejemål der passer bedst til ens virksomhed? Og hvilke faktorer spiller ind, når man skal træffe den endelige beslutning? Det ser vi nærmere på i dette indlæg.

Tip 1: Overvej, om I skal købe eller leje

Virksomheder på tværs af alle brancher skal træffe en essentiel beslutning i deres valg af erhvervslokaler, nemlig om de skal eje eller leje lokalerne. Det er en beslutning, som kan få stor betydning i mange år fremover, og den bør derfor overvejes nøje. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger, og den rette løsning vil afhænge af virksomhedens overordnede strategi og formål med lokalerne.

Den primære fordel ved at købe en ejendom er, at virksomheden får mere kontrol. Man kan selv bestemme, hvad lokalerne skal bruges til, og man får også mulighed for at udvide eller modernisere ejendommen hen ad vejen. På den anden side binder man en stor del af virksomhedens likviditet fast i ejendommen, hvilket kan undgås, hvis man i stedet vælger et erhvervslejemål.

Tip 2: Kig på flere typer af erhvervslejemål

Hvis I vælger et erhvervslejemål, kan man også vælge mellem flere typer af lejemål. De fleste virksomheder vælger et traditionelt lejemål, som man kender det fra private lejemål. Her lejer man sig ganske enkelt bare ind i ledige erhvervslokaler og betaler den husleje, der på forhånd er fastsat.

Man kan dog også overveje andre løsninger, herunder både kontorhoteller og kontorfællesskaber. Med disse løsninger deler man lokalerne med andre virksomheder og selvstændige, og man kan dermed få adgang til et socialt og professionelt netværk, mens man deles om udgifter til faciliteter såsom reception, mødelokaler, kantine, rengøring osv.

Tip 3: Tænk på indretningen

De rette erhvervslokaler bør have en indretning, som passer både til virksomhedens image og medarbejdernes trivsel. Sørg først og fremmest for at vælge lokaler, der sikrer et godt arbejdsmiljø for dine medarbejdere. Det skaber bedre trivsel på arbejdspladsen og dermed en højere produktivitet og arbejdsglæde. Man kan f.eks. vælge et erhvervslejemål med store, åbne kontorlokaler, der har masser af lysindfald i løbet af hele dagen.Derudover er det værd at tænke på, hvordan lokalerne kan indrettes, så det passer til virksomhedens brand. Kunder skal helst kunne genkende virksomheden, når de kommer på besøg, så sørg f.eks. for at indrette erhvervslejemålet med de samme farver, som ses i virksomhedens logo.